Doelstellingen

Onze Stichting geeft financiële steun aan kinderen met leer- of sociaal-emotionele problemen. Ook helpen wij kinderen met een ernstige ziekte of handicap aan hulpmiddelen die niet binnen de reguliere zorg worden vergoed. Het gaat om kinderen waarvan de ouders financieel niet in staat zijn of bereid zijn hun kinderen optimale zorg te bieden. Door onze hulp krijgen kinderen een kans op een betere toekomst, wat ook de samenleving ten goede komt.
De Stichting is afhankelijk van donaties. Om hulp te kunnen blijven geven is ook uw donatie zeer welkom.

Oorsprong

De Stichting Neem een Kind bij de Hand is in 1998 opgericht door Inge Kollen-Van Wijk, kinderpsychologe in Eindhoven. Na 40 jaar kinderen te hebben geholpen in haar eigen praktijk wilde zij via de Stichting ook voor de toekomst zorg aan kinderen die het nodig hebben zeker te stellen. De Stichting staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 17104636. Het fiscaal nummer is 8071.34.399.

Bestuur

Het bestuur van De Stichting Neem een kind bij de Hand bestaat uit bestuursleden die allemaal een bepaalde affiniteit hebben met kinderen. De voorzitster heeft ook beroepshalve met kinderen te maken. Ze is namelijk kinderpsychoolog. Daarnaast zitten er in het bestuur ook een rechter en een accountant.
Bestuursleden worden niet betaald en ontvangen ook geen vergoeding voor hun inzet en bijdragen. Gelden worden hierdoor dan ook volledig besteed aan daadwerkelijke uitkeringen ten behoeve van het kind.

Financieel

De stichting kan en mag daarnaast geen uitkeringen doen aan verwanten van de oprichter en de bestuursleden.

Het bestuur is als volgt samengesteld:

  • Mvr van Gool–van Hedel, voorzitter
  • Dhr van Gool, penningmeester
  • Dhr de Vries, kascommissaris
  • Mvr Verspaget, secretaris
  • Dhr Kollen, lid